6333 7225 // ungdomsskolen@nyborg.dk

Eventyrlige lørdage

Events & Fællesskab 🫶

Aldersgrænse
Fra 15 år til og med 18 år
Antal ledige pladser
Der er 10 pladser tilbage.

Beskrivelse

Eventyrlige lørdage

Tag med, når vi tager på tur til drømmeland. Vi skal besøge verdens (måske) mindste planteskole, på opdagelse i skoven og ud til havet, mens vi sammen prøver at forstå, hvad vi egentlig kan lære af naturen. Hvis du tænker, jeg er slet ikke sådan en naturtype, så er de her tre eventyrlige lørdage, lige noget for dig. For det kræver ingen store spejderkundskaber, kun at du er nysgerrig og med på ligesom Pippi at kaste dig ud i noget, du ikke har prøvet før Jeg lover dig, at det bliver lidt skørt, måske også en lille smule grænseoverskridende, men mest af alt bliver det sjovt. 

Du kan læse mere om de tre lørdage her:

  1. Skønheden hænger på træerne

Den første gang skal vi selvfølgelig lige lære hinanden at kende. Bagefter skal vi prøve kræfter med den ældgamle japanske tradition shinrin yoko. På dansk kalder vi det skovbadning. Men hvordan kan man bade i skoven? Det finder vi ud af sammen. Vi slutter af med at tænde bål, drikke kakao, snakke om hvad vi har oplevet og om, hvorfor træerne er magiske – og hvordan hekse gennem generationer har brugt skoven som et helligt og helbredende sted. 

  1. Tiden og havet

Denne gang skal vi på stranden eller rettere ud til havet. Mens I lukker øjnene og lytter til havet, får I en fortælling om havet og dets fascinationskraft. Mange mennesker søger ud til havet, når de har brug for fred til at tænke og i dag tænke på det vi hver især er taknemmelige for. Nogle gange er det nemlig let at glemme de fine små ting, der sker i vores liv hver eneste dag. Vi laver et fælles taksigelsesritual med ting, vi finder på stranden, og så er der mulighed for at gå at bade, inden vi slutter af med lidt lækkert at spise og drikke.

  1. Vi folder drømmens faner ud

Vi slutter i drømmeland. Der er drømmende højtlæsning, inden vi skal besøge en lille planteskole på Sydfyn, hvor vi skal lave urtete og duftende blomsterposer, der er gode for nattesøvn og drømme. Og så skal vi snakke en hel masse om, hvorfor vi drømme, og hvad vores drømme betyder – både dem, vi drømmer om natten, og dem, vi har om dagen. Du lærer også, hvordan du kan starte en drømmedagbog og hvad du kan bruge den til. Dagen slutter med en drømmerejse og fælles hygge.

 

Underviser: Suzette Frovin

Mødested: Nyborg Ungdomsskole, Hyrdegyden 4, 5800 Nyborg, hvorfra vi tager afsted i samlet flok

Tidspunkt: 13. maj, 3. juni, 17. juni. Hver gang fra kl. 10 – 16

Aldersgruppe: For alle piger eller unge, der identificerer sig som piger mellem 15 og 18 år


Andre hold i samme kategori